dinsdag 25 september 2007

Grand Canyon - Las Vegas!

Hoi allemaal!!

3 daagse is voorbij en langst ene kant ben ik enorm blij terug te zijn :-), ik heb prachtige dingen gezien maar ik heb ook de ervaring van mijn leven gehad:-) ( nu kan ik ermee lachen, maar ik kan u verzekeren dat ik mega slechtgezind was gisteren ;-) he)


nl.
Ik had deze bustour geboekt via internet niet wetende dat ik met een groep Chinezen zou vertrekken. Robert had mij al op voorhand verwittigd en ik DACHT dat dit wel zou meevallen wel is dit dik tegengevallen...Chinezen die namelijk echt uit China komen en niet geamerikaniseerd zijn (als dit al een woord is :-) ) zijn enorm.......jakkieeee
Ze spugen, rochelen, boeren, ruiken,...dan spreek ik voornamelijk over de oudere personen. Ik zat op de bus naast een oude vrouw die zichzelf precies in jaren niet had gewassen. Ruiken, rochelen in een zakdoek naast mij, eten (want zij zijn te gierig om op een ander te eten, ze hebben alles bij) , snurken..
De eerste en de tweede dag was ik de ongelukkige omdat ik alleen reisde :-) om naast zulke personen te zitten. De derde dag was ik de gelukkige om naast een charmante jonge vrouw uit Singapore te zitten.
Dus, je kan het je voorstellen een bus vol Chinezen met enkel ik :-) een iets ouder koppel vanuit London en 2 meisje van Australië (al een geluk, van mijn leeftijd)
Ik heb ook geleerd dat Chinezen een volkje is dat alles snel wilt en heel goedkoop. Dus met als gevolg dat we heel lang in de bus hebben gezeten om maar 1uurtje een stuk van de Grand Canyon te hebben gezien, de London Bridge (jaja dit is een grappig verhaal, lees zeker verder) en Vegas 1 avondje (hier ben ik serieus uit mijne bol geschoten :-)

Om te beginnen, vrijdag zouden Robert en ik naar een Basebalgame gaan zien maar Onze lieve Robert die een beetje ouder wordt (hopelijk begrijpt hij dit niet haha) had het enorm in zijn rug!!!! Dus ik ben alleen geweest, let's play ball! Slechte wedstrijd amai men... maar de sfeer was er!



De volgende morgen ben ik met Robert zijn auto een stuk LA ingereden, daar geparkeerd en op de bus gestapt voor het 'chinees Grand Canyon - Las vegas' Avontuur'!

Ik ga vandaag enkel de foto's van Grand Canyon erop zetten en morgen Las Vegas want het is nogal veel.

Na 6lange uren op de bus kwamen we aan in Arizona, the Londen Bridge! Wie wist dit: deze brug is namelijk echt afkomstig van London, ergens in de jaren 70 hebben ze deze brug af gebroken en getransporteerd naar Arizona...ter ere van ene bepaald persoon natuurlijk en nu staat midden in de woestijn...Dit is een brug waar Robert vroeger als kind nog dikwijls is overgewandeld. Grappig gewoon...rond de neplonden gebouwd!







Hierna zijn we doorgereden naar ons eerste hotel nl. de Colorado Belle(dat is de rivier die ook door de Grand Canyon loopt, deze rivier heeft de Grand Canyon gevormd) . Hier ben ik voor het eerst met die gok'crazy' toestanden in contact gekomen. En dan waren we nog niet in Vegas en mijne mond viel al open van verbazing. De goktenten zijn 24u open, s morgens vertrokken we om 5 u richting Grand Canyon en dan nog waren er mensen aan t gokken.

Elke hotel (en dan zeg ik ook elk hotel) heeft een soort buffet voor de hongerige gokkers te voeden en dit maar voor 10 dollar drinken inbegrepen. Dit hebben we dan ook gedaan nl. het engels koppel, Sin (Australisch meisje) nog een Engelsman en ik!


Eerst en vooral, kijk eens naar de kamers hier! Gene swans, ik als reiziger alleen kreeg twee dubbel bedden. Hier in Amerika is een enkel bed een dubbel bed bij ons...maar als je de meeste mensen ziet rondlopen begrijp je direct waarom zenne!







Het uitzicht op de coronado rivier.









En dit is nog maar het begin :-), een klein casino!

De volgende morgen vroeg op nl. 5AM en hup 5uren bus richting Grand Canyon, daar aangekomen...WHOW, geen woorden voor. Ik begrijp heel goed waarom ze dit één van de zeven wonderen van de wereld noemen. We hebben enkel 'the south rim' gezien..dus dit zicht. Je hebt ook een brug waar je op kunt wandelen over de Grand Canyon maar dit is in de Indianse Reservaten en zoals chinezen het graag snel en goedkoop hebben, vielen we er naast...

We kregen 1 uur en ik ben gewoon 1 uur op mijn poep gaan zitten ergens op een uit stekende rots en heel de tijd de kleursverwisselingen van de schaduw van de wolken op de Grand Canyon bekeken. De verschillende lagen gesteente, de onderste zijn zeker 7biljoen jaren oud! Een tip, wie de Grand Canyon wil doen (zeker doe ik dit over op mijn manier, dit was echt een kennismaking) moet 1 week nemen en combineren met Las Vegas. Huur een auto, boek een hotel. Ga naar één de rangers, vraag een kaart en kies een wandeling uit. Let op die afdalingen zijn ok, maar het terug boven geraken is een grotere inspanning :) (ohja, om naar beneden af te dalen moet je een vergunning aanvragen, zeker 4 maand op voorhand en dan kan je beneden , op het laagste punt camperen). Of ze hebben ook tochten op een ezel en die brengen je naar beneden.

Geniet van het zicht!












Ik kan er nog veel meer opzetten want ik heb zoveel foto's getrokken, vanuit zoveel verschillende oogpunten...


Goed voor vandaag ga ik afsluiten,morgen zet ik de rest van de trip erop! ahja wat ik nog even wilde meegeven :-) de chinezen hebben het graag snel en goedkoop. Ik die heb geprobeerd echt op mijn eten te letten want ik wil echt niet al rollend van t vliegtuig stappen, heb noodgedwongen 3 dagen op fastfood moeten leven grrrrr, al een geluk heb je hier ook subway. Je kan je eigen broodje met kipfilet en veel groenten maken! maaaaaar dit is dus het leven in de US! Met als gevolg, dat ik vandaag heel de fruitwinkel heb leeg gekocht :-) en super gezond ga eten voor de rest van de week haha!!!


Slaaaaaapwelllll


kus


liefje