donderdag 13 september 2007

National park - Lake Tahoe - Fresno

Hoi hoi!
Vandaag heb ik er een rit op zitten van 11uur...ik ben vertrokken deze morgen om 10AM in Sacramento en aangekomen om 9PM in Fresno (half California) ...ik denk morgen nog zoiets van 4 uur rijden...De weg die ik had aangeduid op de kaart leek me goed te doen :-) , tot ik in realiteit de bochten gedurende uren moest nemen!
Maar tegen de avondval heb ik zelf een beer de straat zien oversteken...ik heb gedurende 2 uur nog lekker in t donker gereden en ik ben al niet zo'n ne held in t donker...1keer is mijn hart serieus uit mijn borstkas gesprongen. Ik reed de bocht om en er stond ne man te liften! In t donker...snel die gaspedaal , gas geven ;-)

Deze morgen dacht ik lekker ontbijt te krijgen, viel dat tegen :-) een donut! Dat verschilt echt van motel tot motel. Ik begrijp waarom er veel Amerikanen overgewicht hebben, als je ziet wat zij eten en hoeveel verschillende Fastfood restaurants er achtereen op de wge te vinden zijn...zelfs in het meest boerengat heb je er drie achtereen, burger King, Wendy's (typisch iets van hier) en MD...tjonge tjonge...

Ik heb dan maar de weg gevraagd naar een grote supermarkt en ben lekker verschillende dingen gaan halen voor ontbijt (ne goeie boterham me smeerkaas) en lunch (want ik wist da k een zware dag ging hebben)

Dan vertrokken! Gedurende mijn weg heb ik California gezien in zijn verscheidenheid (of hoe zegt je dat :-) ) Ik ben de meest verschillende natuurlandschappen tegengekomen dat je je kunt voorstellen.

Van woestijnachtig, naar bossen, naar stenen landschappen,...en dan te denken aan de vorige dagen aan de kust!


prachtig!












Dit is Nevada beach, hier heb ik s'middags tegen 1u mijn picknick opgegeten...zalig! Wel wat veel wind. Dit is niet aan de zee maar aan een meer...want ik ben naar het westen aan t rijden, weg van de kust!

Picnic time!

Zie je in de verte begint er een vlakte..


Hier zit ik in Nevada :) , ja ja ik ben de grens van California en Nevada eventjes overgestoken. Al een geluk was er geen controle aan de grens want eigenlijk mag ik met mijn huurauto geen andere staat in! Je moet eens zien hoe droog dit landschap is...zo heb ik verschillende miles gereden...later kreeg ik dit landschap

Die bosjes met gele bloemen staan overal!









Mono lake! Hier ben ik even gaan uitpuffen...ik wilde hier gaan zwemmen om mezelf op te frissen want ik was al zeker 6uur aan t rijden..maar ik stak mijn voeten in t water en ik zakte tot aan mijn enkels in de modder...later bleek dit kalk te zijn...denk ik want het werd helemaal wit..









Dan ben ik doorgereden in een pas, maar ik ben de kaart in de auto vergeten dus de naam weet ik niet van buiten :-)

Deze pas was een verbinding naar het Nationaal park Yosemit, in dit park kun je aan hiking doen, wandelen,...je betaalt 20 dollar en deze pas is 7dagen geldig...kamperen, ...zalig! Jammer dat ik alleen was want dit wil ik zeker terug doen...de wegen zijn allemaal uitgestippeld voor jou..


Ik heb de meest knappe landschappen hier gezien! Ahja, dit nationaal park is ook bekend voor zijn grote dennebomen























Bridalveil fall, was wel weinig water :-) maar toch niet mis! Opgelet voor de beren kreeg ik als waarschuwing :-)










Een knappe maar zware dag...morgen rij ik terug richting Long Beach...ik blijf bij Robert en Regine slapen omdat ik samen met Robert zaterdag naar de Dodgers ga kijken...en dat is op de weg...dus morgen ga ik mijn blog niet kunnen aanvullen maar zaterdagavond wel!

Morgen rij ik rustig terug en ben ik van plan om Hollywood en Beverly Hills te bezoeken want dat is toch op mijn weg terug naar huis!

Slaapppweeeelll

lieve