zondag 16 september 2007

Weekend is al weer voorbij!

Amai, de tijd vliegt zo snel

Ik ben hier vandaag 2 weken, nog 2 weken te gaan en het is alweer over. De weken die nu komen propvol
Vrijdag ben ik goed aangekomen in Laguna Niguel van mijn trip. Ik wilde Hollywood en Beverly Hills gaan bezoeken maar ik was te moe en ben direct doorgereden naar het strand en gewoon daar 3uren blijven hangen, boekje lezen, slapen, muziek luisteren,...
Hierna ben ik naar Tante Jose gereden.
Lekker gegeten , verwend enorm en mijn bedje in. Eindelijk eens zalig geslapen.
De volgende morgen de auto binnengedaan en Tante Jose heeft me een rit naar Long Beach gegeven waar Robert en Regine wonen.
Ik zou in de namiddag met Robert naar de Dodgers gaan kijken, spannende wedstrijd want zij proberen nu in de play off te geraken! De max. En ze hebben gewonnen!


Hiervoor heeft Robert me even downtown LA genomen (hij heeft hier 15 jaar gewoond dus kent de weg heel goed)...ik moet zeggen dat ik een heel ander beeld kreeg over LA :-)









De Dodgers staduim






Op de achtergrond LA :-)




Let's play ball :-) CHARGE!!!!

En als een echte supporter, heb ik van Robert gekregen! Een echte basebal pet!


Na de wedstrijd zijn we doorgereden naar Hollywood en Bevery Hills (sinds vandaag ken ik ook de gebaren voor deze namen, plus nog een kei grappig verhaal, vertel het direcht ;-) )

De bekende sterren op de vloer!





ANTONIO BANDERAS amai! Warm warm ;-) , waar is den tijd he










De bekende handen en voeten op de grond van acteurs!




Tom Hanks WHOW :-)

Marilyn Monroe!!! We love Blondes ;-)







Matt Damon :-)

Wel, dat is eigenlijk Hollywood :-) 1 klein gedeelte van een straat die 40 km lang is, meer niet!Tja, 1 straat kan hier 40 km lang zijn en tegelijkertijd kom je in verschillende soorten buurten , rijk, minder rijk, mexicaanse buurt,....Hierna zijn we doorgereden naar Beverly Hills. Aangename buurt met 1 bekende straat nl. Rodea Drive...en met de straat met Palmbomen die in elke film te zien is...voor de rest is dat Beverly Hils :-)




Dit was de eerste keer in deze buurt dat ik een straat zag vol met bomen, aangenaam ...een beetje zoals bij ons..leuke huizen, groot klein door elkaar!

Rodeodrive, winkelstraat, enorm dure winkels








En de bekende palmbomenstraat, wie heeft er naar de series Beverly Hills gezien :-) , hier rijden ze door met hun open wagen...in elke film komt dit stuk erin






Robert vertelde me (omdat hij 15 j in LA heeft gewoond, downtown) gebeurt het regelmatig dat er stukken straat worden afgesloten om films te maken. Hij zei dat hij als de lokalen al de gewoonte kreeg om tijdens een film te zeggen 'he dat stuk ken ik!' en de acteur ging over naar een ander gedeelte in LA op 2 min , zijn reactie 'DAT kan niet, in realiteit doe je daar 20 min over' :-)

S'avonds hebben we gezellig buiten een BBQ gehad...hierna zalig geslapen.De volgende morgen heeft hij mij op de metrolink (wel eens de moeite zenne om dat te doen metrolink naar LA :-) ) downtown gezet en Cecilia en Vivek kwamen me daar oppikken. Op naar het volgende avontuur, de unief :-)

Dus vandaag, zondag kwam een professor Larry Fleitcher (ik denk ik het juist spel)...oorspronkelijk van New York, hij heeft lesgegeven op Gallaudet (Dovenuniversiteit) me opgepikken bij Cecilia thuis. Hij heeft meegenomen naar een 'WDD(werelddovendag)' op zijn Amerikaans.Enorm boeiende persoon en ik heb al verschillende gebaren opgepikt...Het was even wennen om terug meer internationaal te gebaren maar je pikt zo snel gebaren op. En ik heb toch echt de indruk dat VLaamse Gebarentaal veel weg heeft van Amerikaanse Gebarentaal.Heeft met de geschiedenis te maken denk ik.

Hier heb ik al veel mensen leren kennen, zowel horend als doof. Er was zelfs 1 jongen (CODA: zoon van dove ouders) die Nederlands komen spreken :). Hij was van mijn leeftijd hij had nogal veel vrienden in Nederland. Pretty Cool haha

Ahja, grappig, Larry vroeg mijn naamgebaar. En ik toonde hem dit..'oei' gebaarde hij, wij gaan een ander moeten zoeken voor jou want dat gebaar betekent 'hoer' in ASL :-) hehe, dus ik heb gewoon de letter 'L' hier als naamgebaar :)

Ze hebben me ook kort een systeem voorgesteld hier dat dient als telefoon...dit gebeurt met connectie via het internet, TV beeld, telefoontolk,...allemaal gratis over heel de USA...whow, goei kwaliteit, geen happerende gebaren.

Na heel deze gebeurtenis, heeft hij me kort de weg getoond naar de unief, waar ik morgen moet zijn...en ik ben uitgenodigd om bij zijn vrouw in de school te komen kijken 1 dag...zijn vrouw geeft les aan dove kinderen van 3 tot 5 jaar...deze kinderen zijn geïntegreed in een horende school maar dove leerkrachten..Zelf is hij van een familie met 5 generaties doofheid, ouders, kinderen, kleinkinderen,...

hij heeft me terug bij Petot afgezet en mijn dag was weer om. Lekker gegeten en klaar voor weer te gaan slapen. Vivek heeft voor een fiets gezorgd, zo kan ik me hier in de buurt verplaatsen...

Het worden 4 zware lesdagen en vrijdag ga ik terug naar Long Beach. Zaterdag vertrek ik vanuit daar naar Las Vegas., Grand Canyon..maar vrijdag gaan Robert en ik waarschijnlijk eerst naar een Angels game! 'baseball :-) )

Slaapwel allemaal!

dikke kus

ikke