dinsdag 11 september 2007

Van San Luis Obispo naar Monterey

Hi mates!!! ;-)











Man man man, vandaag was één van de mooiste dag dat ik hier al heb gehad...Vamorgen lekker ontbijt met krant en koffie (kei relax) en daarna doorgereden Richting Monterey...


De weg naar Monterey is higway 1 en gaat door een bergachtig landschap afwisselend met kleine kronkelende paadjes langst de kust, bredere wegen, wegen langst verschillende ranches enzo...ik heb hier zeker 4 uur over gedaan...langst de weg kom je regelmatig een 'vista point' tegen. Hier kan je stoppen en rustig foto's nemen. Op één vista point kon je zeehonden wildlive zien op het strand. Prachtig gewoon!


Enkele beelden:














Zoals je ziet was het niet echt strandweer, dus had ik besloten om door te rijden en in Monterey aan Whale watching te doen :-) , als ik erop zou geraken want de gps gaf aan dat ik te laat zou zijn voor de laatste boot van 1.30PM.


Aangekomen in het visserstadje heb ik toevallig een boot gevonden die pas om 2PM zou vertrekken. Het was 1.50PM en ik moest nog snel mijn auto veranderen op lang parkeren en een warme jas gaan halen, de trip zou 3 uur duren! I just love the sea, ik dacht dat ik zeebenen had maar euh k ben dus wel misselijk geworden zenne...K had die middag in de vlucht enkel maar een appel gegeten dus veeeeel te weinig...De boot vertrok in de haven en overal kom je al zeeleeuwen en zeehonen wildelive zien...ze lagen op een boei, de pier lag vol! De kapitein ( ;-) natuurlijk hadden die direct door da k alleen was dus ik mocht al mee achter het stuur gaan staan) vertelde me dat als de zeehonden zo dicht bij de kust zijn dat er witte haaien rondzwemmen. 2 weken geleden is er een surfer aangevallen en sindsdien zijn er verschillende haaien gesignaleerd.









Een uur zijn we onderweg geweest naar de plaats waar de orka's zouden zijn! En we hebben ze gevonden, gewoon prachtig, ze zijn zelfs 2maal onder de boot gezwommen...ik had nog nooit een orka's wildlive zo dicht gezien...t is niet gemakkelijk geweest om er foto's van te trekken maar hier heb je er enkele :-)






Dit zijn zowat mijn beste :-)


Tegen 5.30PM waren we terug in de haven, door en door koud.De kapitein had me een VIP kaartje gegeven waar ik in een restaurant gratis een voorgrecht kon krijgen :-) ...maar ik ben uiteindelijk niet naar daar geweest omdat ik een beetje schrik had dat ik hem nooit zou kwijt geraken en dat hem mee aan tafel zou belanden ;-).... Dus een andere restaurant aan de kant van de haven waar je de zeehonden vanuit je stoel kon zien zwemmen. Hier heb ik mezelf op een goei glas wijn en zwaardvis getrakteerd...de zwaardvis was enorm goedkoop in vergelijking bij ons...ik heb deze 10 euro betaald!



Hierna nog een avondwandeling naar de pier waar ze allemaal aan het uitrusten zijn. Ongelofelijk, ze waren nog geen meter van me vandaag! Ahja, ook andere dieren waren er te zien zoals enorm veel pelikanen , zeeotters,...


















En kijk naar dit!!! Tel ze maar eens :-)


En dat lawaai ze maken :-) , k heb er een kei grappig filpmke van maar krijg t er niet op!



Voila, hierna ben ik naar het hotel gereden om wat uit te puffen...Morgen rij ik naar San Fransisco en blijf ik in Sacramento logeren...


Ahja!!! Ik heb een megadeal op het internet gevonden! Ik ga met een tourgroep naar Las Vegas en de Grand Canyon! En dit voor een heel lage prijs (waarschijnlijk omdat dit met een bus is, maar ja je bent jong voor iets he)...het zou 3 dagen zijn!


Ziezo, ik kruip erin!


Kenny bedankt voor je lieve reactie en updating van de softbal! Dikke kus


lieve