donderdag 6 september 2007

Laguna Beach today!

Goeienavond allemaal of goeiemorgen ;-)

Op het moment is het hier 8.30 PM, een drukke dag weer achter de rug. De tijd vliegt zo snel hier. Ik heb momenteel een auto en ik vrees dat ik de andere weken er ook eentje ga moeten huren. California is echt enorm uitgestrekt, zelfs LA. Hollywood, Universal studio's, Beverly Hills,...liggen soms op 30 km buiten het centrum. Rijden met een automatic is zo'n LUXE, amai. Jaja, mijn linkerbeen steekt ver achter de stoel. Het rijden hier is wel even aanpassen. Een voorbeeld zelfs is het rood, als ik naar rechts moet draaien mag ik zelfs door het rood, wel goed uitkijken dat er geen auto aankomt. Ik mag op alle rijstroken rijden, zowel links als rechts :-). Op de autosnelweg heb je een speciale strook voor auto's die met 2 of meerdere passagiers rijden. Je mag hier niet op rijden als je alleen in de auto zit. Ik rijd met een Ford, wel groot zenne. Zo'ne grote auto onder men poep ben k niet gewoon. Normaal gezien zou ik een kleinere krijgen maar voor dezelfde prijs kreeg k ne grote. Bon, niet slecht want als de inwoners van California rijden met de meest grote auto's rond.
In de namiddag ben ik alleen op stap gegaan. Opnieuw naar Laguna Beach om daar wat rond te wandelen en een beetje te zonnen ;-) . Ik had een GPS gekregen maar heel bizar, hij werkt niet :-)! Ik dacht, ik ga op mijn gevoel af en een kaart natuurlijk, maar die was niet zo goed gedetailleerd! haha, kei hard verkeerd gereden natuurlijk, k zat bijna in downtown LA en dat is 1,5u rijden van hier! :-)
Ik kreeg wel steun van Belgie, kreeg net een telefoontje van ons Carmen :-) . Na veel tol betalen ben ik uiteindelijk aan de kustlijn geraakt. Prachtige weg voorbij verschillende prachtige stranden.

Laguna Beach is één van de mooiste stranden. Het is helemaal opgekrikt en ze hebben er een megahotel gezet. Op het terrein boven op de rotsen mag je wel wandelen. Dat was de voorwaarde, omdat dit echt een enorm mooi gedeelte op de rots is, wilde men dit toelaten voor niet hotel-bewoners ;-)




In Laguna Beach heb je de meest grote golven die ik al heb gezien. Veel mensen doen hier aan 'golfsurfen?'K ben de juiste naam vergeten.







S'avonds ben ik nog wat baantjes gaan trekken in 'the community pool'. Elke gemeenschap heeft hier een prive-zwembad. Je krijgt een sleutel waarmee je binnen kan. Een heel zwembad voor mezelf...zalig!

Morgen staat er op het programma San Diego, 2 -dagen heb ik hiervoor uitgetrokken. Ik vertrek hier heel vroeg en rijd eerst naar Sea-World. Dit schijnt echt de moeite te zijn.

http://seaworldsandiego.com/SWC/default.aspx

Een orka-show, zeehonden..je moet het maar eens gezien hebben he. Dan ga ik een leuk strand zoeken en zonnen haha ;-) , boekje lezen...S'avonds blijf ik slapen in een hostel aan 'the Beach'. Ik heb dat gevonden in een gids, naar gebeld en ze blijken nog plek te hebben. Ik slaap in een gemeenschappelijke ruimte maar betaal maar 21 dollar. Voor 1 nacht! Moet kunnen en aan het strand, leuk voor s'avonds een avondwandeling te maken.

De volgende dag ga ik San Diego zelf verkennen en rij ik naar de grens van Mexico. Ik rij er niet over maar ik wil het gewoon even gezien hebben en ik zit er toch vlakbij. Daarna rijd ik langst de kust terug naar Laguna Niguel. Ik zou zaterdagavond terug thuis zijn. Zondag komen de kleinkinderen naar hier en ga ik mijn weektrip voorbereiden want dat is toch wel wat verder...

K denk da'k uitgeschreven ben :-)

slaapwel allemaal! Tot morgen!

ikke

PS: ik kan zowiezo overal hier Wireles...zelf de kleinste coffeshops hebben Wireless!