zaterdag 8 september 2007

San Diego - Sea World


Hoi allemaal,


Snel mijn blog nog even aanvullen voor ik aan men dag begin :)



Het is uiteindelijk maar 1 dag San Diego geworden omdat ik geen deftig hotel vond. Het hostel waar ik normaal zou blijven logeren was in een rare buurt en ik wilde daar liever niet alleen blijven. James vertelde me later dat je beter in in de USA geen hostel gebruikt. Ze zijn helemaal anders dan in Europa. Dus een tip!

Motels waren allemaal zo duur, 100 dollar voor 1 nacht, dat is iets van 66 euro! Ik ben langst verschillende motels en inns geweest maar veel te duur. Nu heb ik een boek gekregen met alle motels in voor mijn trip naar San Fransisco. Er zijn verschillende goede ketens die enkel maar basis zijn voor 55 dollar. Na het vele zoeken had ik tegen 8PM er genoeg van, heb ik naar Tante Jose gebeld en gezegd dat ik terug richting Laguna Niguel zou rijden. Tegen 9.30PM was ik lekker terug thuis en ben ik in men bedje gekropen. Ik ben helemaal aangepast aan het uur want ik slaap al goed door tot half 7, maar dat is toch het uur dat ik steeds word. Geen erg want morgenstond heeft goud in de mond.

Ok, Sea World! Zeker een aanrader. Persoonlijk vond ik dit zelfs beter dan Disneyland. Shows van orka's, dolfijnen, zeehonden (die was enorm grappig hehe)...haaien, tropische vissen, pirana's,....Ik ben er geweest van 11u in de voormiddag tot 3.30 u in de namiddag. Dan had ik nog niet alles gezien maar k was het een beetje beu. :-)

De shows zijn natuurlijk allemaal typisch op zijn Amerikaans. Extra veel show en bless everything! :




Orka's

















dolfijnenshow








De zeehonden



Hierna ben ik doorgereden naar een eiland verbonden met een grote brug. Ik was op zoek naar een leuk strand om even op uit te puffen, boekje te kunnen lezen enzo...










Het eiland heeft de naam Coronoda en is verbonden met de Coronodabrug. Jammer genoeg heb ik hier zelf geen foto's van kunnen trekken omdat mijn batterij al plat was van Sea World haha, maar ik heb wat foto's van het internet gehaald. Hebben jullie een idee.

Een map van San Diego




Coronodabrug











Het eiland heeft een enorm knap strand en daarop staat een oud hotel nl. dit. Natuurlijk ben ik verschillende keren zwaar fout gereden, want ik en kaartlezen gaat niet zo superbest :)
Op een gegeven moment kwam ik op een NAVAL basis uit. Voor de marine, ik kon niet meer terug draaien en moest door een kotje met een soldaat :)
Ikke kei rood natuurlijk 'Excuse me sir, i think i'm wrong ' Die soldaat (al een geluk kon er kei hard mee lachen) 'ok, mam (mevrouw, afkorting maar hoe schrijf je dat ?) you can take that way out!' Oef seg haha...

Na dit eiland ben ik op zoek gegaan naar een ander hotel, ik heb San Diego binnenste buiten gedraaid maar niets deftig gevonden. De higway 5 south rijdt helemaal door San Diego richting Mexico (spijtig genoeg heb ik die grens niet gezien) en passeert door downtown San Diego. Met andere woorden ik ben daar enorm vele keren gepasseerd en in het donker kreeg je dit beeld...prachtig gewoon





Dit is getrokken vanaf het schiereiland. Kijk maar eens op de kaart, daar heb je zo'n heel stuk hangen.Precies een grote baai.

Deze beelden krijg je als je op de highway 5 south rijdt.



Knap he!

Voila, vandaag ga ik shoppen :), langst de coasthighway rijden. En in Diner Point (een haven) komen vandaag verschillende grote zeilboten aan...hier ga ik ook een kijkje nemen. Vanavond ga ik een filpmje meepikken denk k!

Ziezo!!!Er is een heleboel dat ik niet heb gezien van San Diego, een reden om terug te komen ;-)

Zondag komt de hele familie naar hier en maandag vertrek ik richting San Fransciso voor een week. De universiteit gaat mijn lesschema volgende week doorfaxen en 16 september is er hier een groot Dovenfestival (ik denk zowat hetzelfde als WDD Werelddovendag). Ik kijk er naar uit om mensen te leren kennen!

Tot snel!

kus

lieve

PS: De orka's (de dolfijnen hebben dit ook :) ) , de eerste 10 rijen heten de soakzone :), kan je het al voorstellen waarom :)