woensdag 19 september 2007

Tweede en derde dag op de unief!

zucht!! puff!!! kei boeiend, maar ik kan u verzekeren dat mijn hoofd vol zit op t einde van de dag!
Dinsdag had ik les van half 8 AM tot 7PM...Verschillende gebarentaallessen. Enorm leuk want meer en meer begin ik te begrijpen.
In de voormiddag had ik een les van Genie Gertz (dove docente in het programma Deaf studies, zij geeft Intro to Deaf studies) vooral geschiedenis. Waar je duidelijk ziet dat Vlaamse Gebarentaal invloed krijgt van de Franse Gebarentaal maar ook de Amerikaanse Gebarentaal krijgt in 1800 (denk k) invloed van de Franse gebarentaal met als gevolg dat er vrij veel gebaren t zelfde zijn in onze Gebarentalen zoals enkele kleuren,...

Later in de namiddag een les volledig in Amerikaanse Gebarentaal. K moet zeggen dat ik veel kan volgen en zelfs mee in discussie kan gaan. Dus het leren gaat echt vrij vlot en volgens mij is dit omdat ik een basis heb...

Vandaag had ik 2 gebarentaallessen en 1 Deaf literature les.Allemaal gegeven door dove docenten, geen tolkenaanwezig, dus verreiste de studenten moeten vlot gebarentaal begrijpen. Ik ben eigenlijk best fier dat ik op 4 dagen door contact zoveel heb geleerd...echt tof!
De studenten beginnen me in de groep op te nemen, ze beginnen een praatje te doen met mij.Gedurende elke klas word ik voorgesteld als 'onze Belgische visitor'. Dus iedereen kent mijn gezicht maar ik niet die van hen want ik doe zoveel verschillende klassen. Ik proef van alles een beetje. Brengt grappige situaties met zich mee.
Ik loop niet meer zo verloren op die grote vlakte want ik kan u verzekeren dat de unief enorm groot is. Je hebt verschillende sportvelden op het terrein, verschillende shoppingcentrums (hiermee bedoel ik, restaurants, winkeltjes, bibliotheek, boekenwinkel,....)
T is enorm hoe groot dit is!
Morgen een lange dag...normaal van half 8 maar de lessen van weg. Morgen start ik om 11AM met Law of the Deaf,...

Vrijdag morgen vertrek ik naar Long Beach. Ik fiets naar de bus en neem die mee (hier kan je je fiets vanvoor op de bus hangen, grappig zenne)...dan naar Hollywood en daar neem ik de metrolink. Dan nog 10km fietsen en k ben bij Regine en Robert!

Vioila!!!!!!
Dit was een verkorte versie van mijn laatste 2 dagen!
Dit weekend vertrek ik naar de Grand Canyon en Las Vegas, dus na t weekend komen er weer enkele foto's!!!

kussssssssss
goeiemorgen en voor mij slaaaaaaaapwel!!!!